Nieuws

05-06-2013 11:56

Altijd al rond willen lopen in een Mondriaan, Van Gogh of Warhol? Het kan dankzij de pop-art dresses van een uniek modelabel genaamd The Rodnik Band, opgericht door de Britse ontwerper Philip Colbert. Het label is geïnspireerd door de ontwikkelingen in de moderne kunstwereld, in het bijzonder door het werk van Marcel Duchamp en de Pop Art beweging. In plaats van een traditioneel modelabel wordt The Rodnik Band gepresenteerd als zijnde een popband. Een exemplaar kost je gauw een paar duizend dollar.

Gepubliceerd in 2008

Waarom verdient dit een plek in mijn museum?

Ik vind het heel gaaf hoe Philip Colbert kunstwerken van verschillende kunstenaren om heeft weten zetten naar fantastiche kledingstukken. Ik hou van apart, iets waar niemand anders ooit op zou komen. En Colbert heeft hier enorm zijn best op gedaan. En pop art is een van mijn lievelings onderwerpen in de kunst, dus daarom verdient deze prachtige kleding ZEKER een plek in mijn museum!

29-05-2013 09:31

De fotograaf Ryan Yoon heeft een andere benadering op mode dan de meeste fotografen. Of het nou m&m’s zijn of iPads, hij maakt er een mode object van en vertaald het geheel in de juiste sfeer in een foto.

31 oktober 2012

Waarom het een plek in mijn museum verdient?

De creaties van deze fantastische fotograaf Ryan Yoon trekken mij zelf heel erg aan. Hieronder zie je toevallig een jurk van m&m's helemaal met de hand gemaakt. Dit soort aparte dingen trekt mij aan en de vorm is lekker sprookjesachtig vanwege de wat bollere onderkant en de kleuren matchen perfect. Dit is natuurlijk maar 1 van de fantastische creaties van Yoon. Zo maakt hij onder andere ook jurken qua fotografie wat te zien is in de Fotogalerij! Al met al vind ik deze creaties heel origineel en deze aparte ideeën zou ik graag in mijn museum aan mensen willen laten zien.

 

29-05-2013 09:24

‘Mooi moment om mijn couturiers-serie in Arnhem te tonen’. Hommages aan couturiers is een serie schilderijen van Ans Markus.

Het Boek:

Ans Markus werd uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar 2009/2010. Een bekroning op haar carrière als schilderes. De sfeer van de schilderijen die zij de laatste jaren maakt, wordt bepaald door dagelijkse bezoekjes aan haar hoog-bejaarde moeder. In contrast met deze innerlijke emotie is Ans Markus letterlijk de ‘buitenkant’ gaan schilderen. Vanuit haar liefde voor mode ontstonden ruim 25 hommages aan grote couturiers zoals Dior, Chanel, Balenciaga, Ferré, Alexander Mc.Queen, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf, Yamamoto en anderen. Het zijn monumentale doeken. In Ans Markus – hommages aan Couturiers worden alle couturier-schilderijen in kleur afgebeeld en in context van de geschiedenis van de mode geplaatst.

Waarom dit een plek in mijn museum verdient?

Iedereen kent Ans Markus denk ik wel, deze vrouw maakt geweldige schilderijen en in veel van haar schilderijen verwerkt ze ook mode en mooie jurken van bijvoorbeeld bloemen. In het boek wat hier onder te zien is staat een portret van Ans markus op de voorkant, wat ik zelf een prachtig werk van haar vind omdat de jurk echt mijn aandacht trekt, FANTASTISCH! In het boek worden veel bekende ontwerpers beschreven en er word wat over hun achtergrond in de mode verteld enz. Dus al met al deze vrouw verdient zeker een plek in mijn museum!

 

 

28-05-2013 20:27

 

In Chicago staat een Marilyn Monroe standbeeld. Alles aan het enorme beeld klopt van het blonde haar tot de zwoele lippen en van de ondeugende pose tot de witte jurk. Mode-icoon Marilyn Monroe is in Chicago geëerd met een standbeeld van 7,92 meter. Het beeld is geïnspireerd door de wereldberoemde pose die de actrice aannam in de film The Seven Year Itch. Zo draagt de blondine de iconische witte jurk, die natuurlijk opwaait waardoor haar ondergoed zichtbaar is.

15 juli 2011

Waarom dit een plek in mijn museum verdient?

Marilyn Monroe hoort gewoon in mijn museum, want als je mode zegt denk ik gelijk aan haar. Ze is een groot voorbeeld geweest voor veel vrouwen en ze was natuurlijk ook prachtig. Daarom vind ik het geweldig dat dit standbeeld gemaakt is, hierin laat de blonde Marilyn een ondeugende pose zien. Ik vind het ook geweldig dat deze houding gekozen is uit de film The Seven Year. Dit mode-icoontje verdient daarom ZEKER een plekje in mijn museum. 

17-04-2013 12:03

Capriole - juli 2011, Paris Haute Couture Week
Iris van Herpen maakte haar debuut in Parijs als lid van de Chambre Syndicale de la Haute Couture met deze collectie. Naast het feit dat een compilatie vanhoogtepunten uit eerdere collecties, deze nieuwe collectie presenteerde ook vijfopvallende outfits die het gevoel oproepen vlak voor en tijdens een vrije valparachutespringen. Een 'sprong in de lucht' (de betekenis van het Franse woord Capriole) dat Van Herpen eens in de zoveel tijd neemt om haar lichaam en geest te herstellen. De vijf outfits zijn een weerspiegeling van de extreme gevoelenservaren tijdens die sprong. Bijvoorbeeld, de jurk bestaande uit serpentijn vormvan zwart acrylaat platen, bijgenaamd de 'slang jurk', roept de mentale toestand op het moment voordat de sprong toen, zoals Van Herpen legt uit, "al mijn energie in mijn hoofd en ik voel alsof mijn geest wordt gekronkeld door duizenden bochten ".

Waarom dit een plek in mijn museum verdient?

Iris van Herpen is niet zoals gewone ontwerpers zij probeert anders te zijn. En het lukt haar ook! Met deze outfits laat ze zien dat ze van zeer goede huizen komt en echt verstand heeft van wat ze doet. Ze is heel creatief. Bijvoorbeeld de slang jurk is iets wat een normaal mens nooit zou verzinnen, maar Iris wel. Ze trekt de aandacht toe naar de jurk en niet naar het model, dit vind ik heel knap. En daarom verdient zij zeker een plek in mijn museum!

Iris van Herpen Iris van Herpen

17-04-2013 12:02

De titel van deze collectie is Daisy Balloon. Dat komt omdat alle jurken gemaakt zijn van ballonnen. En handmatig in elkaar zijn gezet. Ze zijn dus heel uniek. De maker van deze unieke jurken is Rie Hosokai en deze collectie is gepubliceerd op 11 Oktober 2011. Daisy Balloon is een team bestaande uit balonnenontwerper Rie Hosokai en grafisch designer Takashi Kawada. Samen ontwerpen ze trouwjurken van balonnen en hele aparte/ unieke stukken gemaakt voor fashion shoots of campagnes. Hosokai valt natuurlijk wel op met deze collectie bestaande uit ballonnen.

Waarom dit een plek in mijn museum verdient?

Rie Hosokai, in 1 woord GEWELDIG. Wie had nou ooit verwacht dat van ballonnen een jurk gemaakt kan worden? Nou hij dus. Voor deze man kan het maar niet gek genoeg. Alle jurken zijn perfect in elkaar gezet met mooie kleuren balonnen echt een stukje kunst om naar te kijken. Dit was ook het eerste kunstwerk wat ik vond en ik was gelijk overtuigd. DIT MOET IN MIJN MUSEUM.

 

 

 

 

31-07-2006 01:46

Mode wordt niet ontworpen als kunst, maar om het menselijke lichaam te kleden. Toch weten modeontwerpers als geen ander de tijdgeest te vertalen naar hun ontwerpen. Paul Poiret, Sonia Delaunay, Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Frans Molenaar, Vivienne Westwood, Jean-Charles de Castelbajac, John Galliano, Alexander McQueen en Riccardo Tisci (Givenchy): allen bewogen zij zich op het snijvlak van mode en kunst. 

Ook kunstenaars en kunstnijveren hebben op hun beurt kleding gebruikt als expressiemiddel om vorm te geven aan het totaalbeeld van hun ideeën. Piet Zwart, Agathe en Chris Wegerif, Bertha Bake, Mies van Os, Raoul Dufy, de Wiener Werkstätte, Jean Cocteau, Dalí, Karel Appel, Andy Warhol, Keith Haring en Basquiat werkten samen met modeontwerpers, of creëerden zelfs eigen kledingvoorstellen of stofontwerpen. 
Mode loves Kunst vertelt het verhaal van deze interessante kruisbestuiving. 

Met een prachtige en unieke fotoshoot van de Nederlandse fotografe Alique en Mode loves Kunst artdirector Maarten Spruyt. 

De auteur van het boek is Wbooks en de Editor is Rosalie Sloof. De uitgave datum was op 3 September 2011. En de titel van het boek is Mode/Kunst. Het boek heeft 168 pagina's. 

Waarom dit een plek in mijn museum verdient?

Mode en kunst de titel zegt het al. Dit is precies waar ik naar zoek mode wat gecombineerd word met kunst. In dit boek word er uitgelegd over vele bekende ontwerpers en er staan prachtige foto's in van zowel kunstenaren als mode ontwerpers. Geweldig om te zien dat deze 2 stijlen naar elkaar toe groeien en dat mode en kunst veel vaker in 1 komt. Dit is waarom het in mijn museum hoort. 

31-07-2006 01:31

 

Het sixties model van deze Yves Saint Laurent jurk uit 1965 is perfect voor een potje colorblocking. En met colorblocken denk je al snel aan de schilder Piet Mondriaan. Dit komt doordat hij gebruik maakt van abstracte, geometrische werken. Yves Laurent is slim geweest om deze kleuren te gebruiken, want het zijn primaire kleuren die lekker fel zijn en op vallen. Door deze jurken komt het werk van Piet Mondriaan ook weer meer in de aandacht. Want zijn schilderijen is eigenlijk de aanleiding van deze geweldige en vooral unieke collectie.
 
Waarom dit een plek in mijn museum verdient?
Piet mondriaan, wie kent deze schilder nou niet? Hij staat bekend om zijn primaire kleuren in blokjesvorm en Yves Saint Laurent moest hier natuurlijk iets mee doen en de jurkjes zijn top. Dit is nou precies een voorbeeld van hoe mode en kunst in 1 terecht komen en steeds meer 1 stijl worden. Piet Mondriaan komt weer meer in de aandacht, want die was even weg uit de spotlights, maar met deze geweldige ontwerpen komt hij weer volledig in de spotlights te staan. Dit is waarom het een plek in mijn museum verdient!
 
Yves Saint Laurent